Pagina's

donderdag 10 januari 2013

afdelingsvergadering 4/12/12 in Pianofabriek


Verslag ledenvergadering FB BrusselZuid 4 december 2012 in Pianofabriek


Aanwezig: Kris Vs, Rudi, Ludo, Manuela, Kris Vh

Verontschuldigd: Geert, Alain, Ruth en Bart



1. Opvolging gemeenteraadsverkiezingen:

Schepen van mobiliteit in Vorst is Jean-Claude Engelbert.  In Ukkel en Sint-Gillis weten we het niet. Kris Vs informeert tegen volgende vergadering en dan bekijken we hoe we ze “aanpakken”.  Eventueel ook uitnodigen, maar dan samen met de Gracq (3x verschillend).  Wij (FB) organiseren voor Vorst en eventueel Sint-Gillis.  
We vragen via Geert aan Gracq Uccle om daar een ontmoeting te organiseren.  Bekijken hoe mobiliteit/stedebouw/openbare werken verdeeld zijn.

2. Causerie : 
* Judith van Istendael wil het doen, indien er een gesprekspartner is.  Stefaan Meerbergen is gevraagd, maar heeft nog niet gereageerd.  Kris Vs hoort bij de VRT of hij in het land is. Indien Stefaan niet kan, moeten we nog snel iemand anders zoeken.
* Opvolging geschenkbon discussie fietsenstallingen Pianofabriek : Kris Vs zorgt nog voor een geschenkbon voor Stefaan Meerbergen. 
* Idee voor 2014, een muzikale causerie ?  Een fietstocht door Vorst langs plekken waar en muziek is, …  Bv. TW, BrassWeb, kiosk St-Denis, …



3. Afdelingsnieuws:
Goed nieuws :  we zijn weer met meer leden (61 in 2012, stijging van 6 tov 2011).  Kris Vs stuurt de ledenlijst mee door met het verslag en we proberen de mensen meer bij de werking te betrekken.  Wie kent iemand ?  Wie heeft e-mailadressen ?


4. Fietsplatform : 
- 13/12 ontbijt aan metro Kunst/Wet.
- 11-13/1 fietssalon in de schoot van het autosalon (voorbereidende vergadering morgen 19u)
- 14/1 fietserscolloquium
- 2/2 vorming en actie over het thema continuïteit
- 20-28/4 actie nationaal rond zwarte punten (hebben wij een voorstel?)
- voorjaar :  actie rond verkeersveiligheid met kinderen kaderen in de Kritische Massa
- 7/1 fietsplatform in de nieuwe lokalen van FB
Rudi heeft een foto van een fietspad dat doodloopt op een boom op het einde van de Louizalaan (stuurt hem door voor op de blog).


5. Nieuws uit Vorst:
-Fietsroutes in Vorst zijn voor de verkiezingen tegengehouden.  Moet zeker weer geactiveerd worden.  Kris Vs neemt contact op met de nieuwe schepen hierover.
-Duurzame Wijk Wiels heeft een gesprek met de gemeente over fietsenstallingen en -boxen. Gracq maakte al eens een inventaris.  Onze aanvullingen :
aan elke winkel; aan trekpleisters moet een grotere stalling OP straat, bv. zeker CC's, post, bibs, gemeentehuis, …; Colruyt nog eens terug aanspreken? ; meer U's aan de park-ingangen
- aan tramhaltes ook overdekte stallingen ; scholen en sport/fitnessclubs; en last but not least voor de deur van Manuela. Wat de fietsboxen betreft sluiten we ons aan bij de voorstellen van Duurzame Wijk
BYPAD-rapport vermeldt ons idee om de spoortunnel aan halte 'Drukkerij' open te stellen en zo direct te kunnen doorsteken naar het kanaal.  In het algemeen staan we achter de voorstellen en zou het een heel grote vooruitgang zijn indien ze allemaal gerealiseerd worden.  Kris Vs laat dit ineens weten bij de uitnodiging voor de schepen.

Volgende vergadering: 
FB Bzuid: op 22-24 januari (Doodle volgt)
Richtdatum voor ontmoeting met schepen(en) Vorst: 18 februari 2013