Pagina's

zaterdag 30 juli 2011

BravoVelo! 2011

Bravovelo! zondag 28 augustus 2011

Fietsen door de groene long van Brussel (Ukkel)
Familiale foto-fietszoektocht sluit de zomervakantie af

(voir ci-dessous pour le texte en Français)

BRAVOVELO! ?

BravoVelo!, een initiatief van de lokale fietsersbeweging, wil klein en groot aanmoedigen om de fiets zo veel mogelijk te gebruiken. BravoVelo! wil zo een eerste aanzet geven voor dagelijks fietsgebruik.

Op zondagnamiddag 28 augustus 2011 kan iedereen per fiets het zuiden van Brussel ontdekken tijdens een familiale fotozoektocht door Ukkel. De route volgt een rustig zondags traject, deels via geplande of gerealiseerde fietsroutes. Het is een ontdekkingstocht langs groene natuurgebieden en verrassende plekjes.

Vertrekken kan tussen 13u30 en 16u30 in de Keyenbempt aan het Horzelkruispunt (Alsembergsesteenweg, Ukkel), nabij het stationnetje van Ukkel-Calevoet, of aan het Wijkhuis Carloo (deel van het Gemeenschapscentrum Candelaershuys nabij Sint-Job). De fietstocht bedraagt ongeveer 15 km en verbindt deze twee plaatsen.

Fotograaf Jeroen Van Gent verzorgde de foto’s die de deelnemers aan de hand van het roadboek onderweg kunnen herkennen. Foto’s over Ukkelse localiteiten maar ook over de fietspolitiek komen aan bod.

Bovendien zijn alle deelnemers welkom aan de "Tafel van Calevoet" die het Candelaershuys in de unieke volkstuintjes van de Keyenbempt aanbiedt. Je kan er een gezond glas drinken en een "hapje uit de tuinen" eten. En misschien is er zelfs een ecologisch "epo"-drankje om weer op krachten te komen ... Rond 17u zal de gekende imitator en komiek Jonathan Bockstael zijn visie op het fietsgebeuren geven. Al heeft hij het dan eerder over de wielersport.

De fiets is een prima vervoermiddel : goed voor de gezondheid, ontspannend, milieuvriendelijk, sportief ! Bravo dus voor de fiets en bravo voor de fietser.

PRAKTISCH
- Inschrijven kan de dag zelf op één van de twee vertrekplaatsen tussen 13u30 en 16u.
- Vrij vertrek in groep of individueel. Aankomst vòòr 18u.
- Vertrekpunten : Horzelkruispunt Steenweg op Drogenbos ("naast frietkot" bij het stationnetje Ukkel-Calevoet) of Wijkhuis Carloo, Alfons XIIIlaan 68 (nabij Ukkel Sint-Job).
- Voor 2,50 € per persoon (gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar) krijgt u het routeboek met daarin de wegbeschrijving, de fotozoekopdrachten, een fietskaart van het Brussels Gewest en een gratis Bloso-verzekering.
- min-16-jarigen moeten begeleid worden door een volwassene.

Voor meer info :
fietsersbondbrusselzuid@gmail.com
en hou onze blog in het oog (www.fietsersbondbrusselzuid.blogspot.com)

Met de steun van :
GC Candelaershuys, Bloso, VGC Sportdienst

Organisatie :
Fietsersbond Brussel-Zuid en GRACQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten