Pagina's

zondag 21 augustus 2011

persbericht BravoVelo! 2011

Sukkel niet meer door Ukkel
... neem de fiets ...
en doe op zondag 28 augustus mee aan BravoVelo! 2011

Ukkel heeft sinds 2006 een Mobiliteitsplan en was daarmee een van de eerste Brusselse gemeentes om een fietsbeleidsplan uit te tekenen. Op het terrein ziet de situatie er echter anders uit. Na 5 jaar is er nog heel wat beloofde fietsinfrastructuur niet gerealiseerd.

We zullen er op zondag 28 augustus tijdens BravoVelo! 2011 vrolijk aan voorbij fietsen : het fietspad aan de Dolezlaan bijvoorbeeld dat pas 30 meter achter het kruispunt begint en 10 meter verder ineens van de rijbaan naar de stoep verspringt ; of het fietspad langs de Lindenlaan dat uit gefragmenteerde stukjes van telkens 10 meter bestaat die daarenboven dringend aan onderhoud toe zijn ; of het beloofde fietspad langs de gehele Prins van Oranjelaan waar nog geen meter van gerealiseerd is, de Pierre de Puysselarstraat die niet langer BEV is, wat betekent dat je als fietser niet langer in deze éénrichtingsstraat tegen het verkeer in kan fietsen, ....

Maar we verkennen op zondag 28 augustus vooral de groene long van Brussel-Zuid met een familiale foto-fietszoektocht. Deze derde BravoVelo! is opnieuw een initiatief van de lokale fietsersbeweging en moedigt klein en groot aan om van de fiets te genieten. BravoVelo! wil zo een aanzet geven voor dagelijks fietsgebruik.

Vertrekken kan tussen 13u30 en 16u30 aan het Horzelkruispunt (Alsembergsesteenweg) nabij het stationnetje van Ukkel-Calevoet, of aan het Wijkhuis Carloo (nabij Sint-Job). De fietstocht bedraagt ongeveer 15 km en verbindt deze twee plaatsen met een lus. De route volgt een rustig zondags traject, deels via geplande of gerealiseerde fietsroutes. Het is een ontdekkingstocht langs groene natuurgebieden en onverwachte plekjes.

Fotograaf Jeroen van Gent zorgde voor 12 verrassende foto’s die de deelnemers aan de hand van een roadboek onderweg moeten localiseren. Foto’s over Ukkelse “verborgen parels”, maar ook de fietspolitiek komt aan bod. Bovendien zijn deelnemers welkom bij de "Tafel van Calevoet" die Gemeenschapscentrum Candelaershuys in de unieke volkstuintjes van Keyenbempt aanbiedt. Je kan er een gezond glas drinken en een "hapje uit de tuinen" eten. En wie weet is er een ecologisch "epo"-drankje om weer op krachten te komen ... Rond 17u zal de gekende imitator en komiek Jonathan Bockstael zijn visie op het sportieve fietsgebeuren geven.

PRAKTISCH
- Inschrijven kan de dag zelf op één van de twee vertrekplaatsen tussen 13u30 en 16u.
- Vrij vertrek in groep of individueel. Aankomst vòòr 18u.
- Vertrekpunten : Horzelkruispunt Steenweg op Drogenbos ("naast frietkot" bij het stationnetje Ukkel-Calevoet) of Wijkhuis Carloo, Alfons XIII-laan 68 (nabij Sint-Job).
- Voor 2,50 € per persoon (gratis voor kinderen jonger dan 16 jaar) krijgt u het routeboek met daarin de wegbeschrijving, de fotozoekopdrachten en een gratis Bloso-sportverzekering.
- min-16-jarigen moeten begeleid worden door een volwassene.

MEER INFO : bravovelo (at) gmail (dot) com (www.bravovelo.blogspot.com)
Tel : 0494 92.53.82

Met de steun van : GC Candelaershuys, Bloso, VGC Sportdienst, MobielBrussel,
gemeente Vorst Nederlandstalige aangelegenheden

Organisatie : Fietsersbond Brussel-Zuid en GRACQ

Geen opmerkingen:

Een reactie posten