Pagina's

vrijdag 12 maart 2010

De Fietsersbond

(korte voorstellingstekst voor Fabriekslawaai, krantje van de Pianofabriek)

Fietsersbond is de belangenvereniging voor alle fietsers. Op alle politieke niveaus pleiten we voor fietsvriendelijke maatregelen. In totaal telt de Fietsersbond 6000 lidmaatschappen die ongeveer 15.000 leden vertegenwoordigen. In Brussel tellen we 400 lidmaatschappen die meer dan 1000 fietsers vertegenwoordigen. Fietsersbond vzw heeft haar hoofdkwartier in Antwerpen, maar heeft ook een regionaal secretariaat in Brussel dat gelegen is in het fietsershuis te Elsene (Londenstraat 15).

Naast lobbywerk zorgt de fietsersbond ook voor educatie en campagnes. Vorig jaar startte fietsersbond met de campagne Bike To Work. Dit programma stimuleert werknemers om zoveel mogelijk naar het werk te fietsen.

Heel belangrijk voor de Fietsersbond zijn de afdelingen en de vrijwilligers. Zij knappen op lokaal vlak heel wat werk op. In heel Vlaanderen bestaan er ... afdelingen. In Sint-Gillis is de afdeling Brussel-Zuid actief. .Deze afdeling verenigt de fietsers van St-Gillis, Vorst en Ukkel.

Ook dit jaar organiseert en ondersteunt de fietsersbond in Brussel tal van activiteiten :
* Op 9 mei wordt de vijfhoek autovrij gemaakt. Naast tal van activiteiten in het teken van het Irisfeest zal er ook een ‘fietsdorp’ zijn waar de fietsersbond aanwezig is.
* Op 16 mei organiseren de afdelingen van Jette en Anderlecht de fietszoektocht BravoVelo. Deze bewegwijzerde familiefietstocht is de ideale manier om Brussel met de fiets te verkennen. BravoVelo werd vorig jaar boven de doopvont gehouden door de afdeling Brussel-Zuid. De fietszoektocht passeerde toen oa langs de Pianofabriek.
* Op 6 juni gaan we dan weer fietsen met de ‘Ronde van de 11’. Deze bewegwijzerde fietstocht ten voordele van de 11.11.11.-campagne werd uitgestippeld door de Fietsersbond en brengt ons langs enkele mooie plekjes in Brussel. Ook nu staat de Pianofabriek weer op het menu en werkt afdeling Brussel-Zuid mee om de lokale organisatie in goede banen te leiden.

Wil je meedoen aan deze activiteiten, wil je meer info over de fietsersbond of wil je je inzetten als vrijwilliger voor een beter stadsklimaat neem dan zeker contact.

Contact Fietsersbond Brussel
Londenstraat 15
1050 Elsene
02 5026851

Contact afdeling Brussel-Zuid
http://fietsersbondbrusselzuid.blogspot.com/
fietsersbondbrusselzuid@gmail.com
of kris.vanhoeck@scarlet.be
of via Fietsersbond Brussel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten