Pagina's

vrijdag 28 mei 2010

afdelingsvergadering 19 mei 2010

Verslag vergadering Fietserbond Zuid op 19 mei 2010 in de Pianofabriek.

Aanwezig: Bart, Alain, Kris Vsb, Kris Vh, Ruth, Rudi, Ludo, Gerina en Bart

BravoVélo : 80-tal deelnemers, veel zelfde deelnemers als vorig jaar. Via fietsplatform informeren of er een andere afdeling de BV kan organiseren volgend jaar. Deze keer weinig promotie en medewerking van de gemeenschapscentra. Nochtans goede sw met GRACQ. Zeker proberen via deelnemerslijst promotie te maken voor volgende edities.

Ronde van 11 (6 juni) : wie wil helpen is welkom, maar weinig concrete info welke hulp nodig is. Kris Vh checkt bij Roel of er nog helpende handen nodig zijn.

Fietseducatie in Lagere Scholen van Vorst : Veel onduidelijkheid over samenwerking met FB of Pro Velo, wij zijn enkel doorgeeflijk omdat een vereniging van Vorst nodig is voor de subsidies. Alain bekijkt welk compromis hiervoor mogelijk is. 3000 euro voorzien voor fietseducatie, waarvoor een conventie nodig is. Daarnaast is 1250 euro voorzien als subsidie voor onze afdeling.

Autoloze Zondag (19/9) : voorstel tot organiseren van een event in samenwerking met Bains Connective en Wiels. BC organiseert een kunstproject rond reconversie van de auto en Wiels denkt aan een project rond fietsen in de stad. Lijkt ok, mits de bedenking dat het event moet openstaan voor kinderen en onze deelname beperkt blijft tot 2 uur. Ruth heeft de contacten, en Kris Vsb wil hieraan meewerken. Kris Vh laat aan Jutta weten dat we een dossier zullen indienen van ongeveer 1000 euro.

Fiets je vaardig : aanbod van het fietsplatform, maar gezien weinig interesse nemen we dit niet op

Bike experience : blijkbaar meer aanvragen voor fietsbegeleiding dan verwacht. Wordt volgend jaar wellicht verder gezet.

Nieuws uit/van :
* St-Gillis : 

- openbaar onderzoek heraanleg Voldersstraat : er ligt een voorstel om het onderste gedeelte van de Fortstraat verkeersvrij te maken (en de verkeersrichting te wijzigen) omdat de stuk van de T Verhaegenstraat eenrichtingsstraat wordt. 

- mobiliteitsplan : moeilijk contact te nemen met Carlo Luyckx. Er wordt ook gewerkt aan het verkeersvrij maken van de Parvis, maar PS laat voorlopig niet in haar kaarten kijken. Dit is interessante materie voor een artikel voor Fabriekslawaai. Alain zorgt hiervoor. Deadline ?

* Fietsplatform :
- week van de vervoering : idee voor een “recycle fietstocht”. Alain zoekt dit verder uit.
- Verslag van de fietscommissie : ingegaan tegen plannen voor een fietsmarkeerstrook vanaf Ninoofse Poort tot Zuidstation en daaropvolgend een discussie over waar een markeerstrook kan aangemaakt worden (enkel op een 2 vaksweg, niet op viervaksweg).
- Er was eveneens een discussie over de voorkeur inzake kasseistenen en de presentatie ven de resultaten van een studie over fiestvriendelijkheid in Brussel : er is een bescheiden vooruitgang geboekt.

* Vorst :

-Er wordt gewerkt aan het mobiliteitsplan.
- De fietscommissie vergaderde opnieuw overdag. Rudi kon niet gaan en vraagt nog eens na bij de gemeente.

- Fietsevent voor nieuwkomers in de gemeente : Hugo heeft nog niks van zich laten horen.

- Aanleg van gewestelijke fietsroutes: was gepland maar nog niks van in huis gekomen. Gemeente staat onder voogdij van het gewest

* Ukkel :

- Mobiliteitsplan is er, met veel mooie beloftes, maar niet duidelijk wat er reeds uitgevoerd is. Gerina neemt dit op met Jeroen en vraagt aan Stefaan Cornelis of hij iemand kan suggereren die de vraag voor een evaluatie ervan wil opnemen.

Financiën : verslag uitgedeeld met overzicht van de rekening

Website : verslag komt op de site van FB


Volgende vergadering : 30 juni , thuis bij Ruth en Kris


Geen opmerkingen:

Een reactie posten