Pagina's

woensdag 18 augustus 2010

zingende fietsen tijdens autoloze zondag

Zingende fietsen kleuren de stad !!

Zondag 19 september trekken de Zingende Fietsen op de Autoloze Zondag door Vorst. Samen musiceren ze en brengen ze een Fietssymfonie. Daarna kleuren de fietsers de stad. De fiets wordt een creatief instrument. Een unieke ervaring.

Iedereen is welkom. Geen ervaring vereist. Je hebt wel je eigen fiets nodig.

Fietsen is leuk, fietsen is een feest. Zeker op de autoloze zondag is fietsen een puur plezier. En fietsen is een kunst, iets wat je kunt leren, iets waarvan je kan genieten en bovendien, en dat willen we op 19 september tonen, fietsen is kunst zonder meer ! De fiets kan worden omgetoverd tot een muziekinstrument of tot een tool om te schilderen.
Tijdens deze autoloze zondag wil Fietsersbond Brussel-Zuid de nadruk leggen op het leuke, het creatieve en ook het ludieke van het fietsen.

Zondag 19 september 2010
Sint-Antoniusvoorplein, De Merodestraat, 1190 Vorst
Van 10 uur tot 15 uur
10:00 : workshop en montage zingende fietsen voor 24 solisten
11:00 : workshop "versier je fiets" voor de kinderen
12:00 : iedereen welkom als begeleidend fietser-muzikant
12:30 : vertrek zingende fietsen voor de Fietssymfonie
13:30 : vertrek parade met alle fietsers en met de kinderen
14:00 - 15:00 : fietsen kleuren de stad

Zingende fietsen
Vanaf 10 uur monteren de geluidskunstenaars van het Gentse LogosFoundation buizen en versterkers op fietsen van 24 vrijwilligers. Inschrijven is gratis maar verplicht. Je brengt je eigen fiets mee.

Andere kandidaat-fiets-muzikanten worden uitgerust met mobiele instrumenten die LogosFoundation speciaal voor deze dag zal creëren. Iedereen is welkom om 12u om zijn begeleidend instrument uit te proberen.

Rond 12u30 vertrekt de kleurrijke stoet fietsen aan het Sint-Antoniusvoorplein voor de opvoering van de Symfonie voor Zingende Fietsen, een compositie van Gottfried-Willem Raes, onder begeleiding van eenieder die deze unieke uitvoering wil meebeleven. De tocht gaat langs de culturele inrichtingen in Vorst : Wiels, Laboratorium voor hedendaagse Kunst - P.A.R.T.S. Internationale dansschool en ROSAS, dansersensemble - Kunstenwerkplaats Bains Connective.

Rond 13u komen de Zingende Fietsen opnieuw bij het Sint-Antoniusvoorplein en nu sluiten de kinderen met hun zelfgebouwde fietsende instrumenten aan voor een tweede rondrit. Fietsvaardige kinderen tussen 8 en 12 jaar oud kunnen deelnemen aan de workshop “Versier je fiets”. Eigen fiets meebrengen is nodig.

Kleurende fietsen
Uiteindelijk passeren alle fietsers over krijttapijten die op straat bij Wiels liggen. Dit wordt het startsein om dit stukje straat om te toveren in een kleurenparadijs. Iedereen is tot ca 15 uur welkom om zijn schoenafdruk te vereeuwigen, zijn fietsband vast te leggen, zijn skateboardwieltjes te af te drukken, en dat alles op het Brusselse asfalt.

Inschrijven
Meedoen met je zingende fiets (als solist) is gratis maar reservatie vooraf is verplicht (aantal plaatsen is beperkt tot 24). Om vanaf 12 uur mee te fietsen en te kleuren is reservatie mogelijk maar niet verplciht. Voor alle activiteiten verzamelen we op het Sint-Antoniusvoorplein In Vorst (nabij het Zuidstation). Kinderen schrijven de dag zelf in aan de stand op het plein.

Inschrijven kan via de website (zingendefietsen.tk of via de link op fietsersbondbrusselzuid.blogspot.com). Maar je kan ook nu al inschrijven, als je ons per mail volgende gegevens bezorgd.

Naam :
Adres :
e-mail :
schrijft in als zingende fietser (solist - max 24)
schrijft in als zingende begeleidende fietser

Meer info :
zingendefietsen.tk
fietsersbondbrusselzuid.blogspot.com
fietsersbondbrusselzuid@gmail.com
497 93 47 16

Geen opmerkingen:

Een reactie posten