Pagina's

woensdag 31 oktober 2012

afdelingsvergadering 23 oktober 2012

Verslag ledenvergadering FB BrusselZuid op 23 oktober

Aanwezig: Kris vh, Ruth, Geert, Rudi, Kris vs (verslag)
Verontschuldigd: Gerina, Alain, Manuela en Bart

1. Evaluatie Fietsdebat
Positief :  inhoudelijk goed, zeer goede inbreng van Liesbeth, leuk optreden, goede moderator
Negatief: weinig coördinatie in promotie, zeer drukke agenda in deze periode, samenwerking met Gracq, in de titel te veel de nadruk op St Gillis, opkomst was matig, maar ook niet zo slecht (in vergelijking met andere events)

2. Causerie 2013
De diverse opties worden uitvoerig besproken, we komen uiteindelijk tot een voorstel om Geert en Judith voor te stellen aan Passa Porta. Geert is beschikbaar, van Judith weten we het nog niet helemaal zeker.
De bedoeling is dat ze een positief verhaal brengen over fietsen in de stad of toch mensen aanzetten/inspireren om te fietsen.
We laten het idee van een fietstocht vallen, dat kost te veel tijd en biedt weinig ruimte voor de sprekers. We kunnen maar een beperkte groep mensen bereiken en is risico inzake weer (eind maart is vrij onzeker).
We kijken nu uit naar de reactie van PP (Kris vh contacteert hen)

3. Fietsplatform
Het verslag wordt overlopen. Vanaf 2013 gaan het FP op tournee langs de diverse afdelingen.
Volgende vergadering :  14 november om 20u in Fietsershuis
Beter onderling afspreken wie er kan gaan :  Kris vs stuurt 1 week voor FP een herinnering aan Ruth, Alain en Rudi om te checken wie er kan gaan.

4. Opvolging gemeenteraadsverkiezingen
We kijken uit naar de nieuwe akkoorden en wat het zal bieden inzake mobiliteit.  Idee :  we brengen de 3 (nieuwe) schepenen van Vorst, Ukkel en St Gillis samen en laten hen de plannen bespreken. Wellicht zal Gracq hier meer belangstelling voor hebben.  Te checken !

5. Werken in St Gillis :  openbaar onderzoek. Kris Vs contacteert Gracq SG (Patrick Frenay) en checkt of zij een grondige screening ondernemen (is reeds gebeurd op 25/10, nog geen antwoord ontvangen).

6. Varia :  AV Fbond nationaal op 24/11

Volgende vergadering: 4 of 5 december, Doodle volgt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten