Pagina's

zondag 9 februari 2020

Fietsersbond steunt Kritische Massa voor voetgangers

Fietsersbond Brussel Zuid met QuartierWielsWijk, 1190/0 en Gracq

6 februari 2020 - Kritische Massa voor trager en veiliger verkeer
Samen met #quartierwielswijk, #1190/0 #Gracq vraagt Fietsersbond Brussel Zuid ruimte voor veilige voetgangersoverwegen en respect voor de zone 30. Met vele buurtbewoners als masse critique van voetgangers gebruikten we de zebrapaden van de Van Haelenlaan in Vorst en vroegen aandacht voor trager verkeer.
https://www.facebook.com/FietsersbondBrusselZuid/posts/1013316292373517

De Standaard 7/2/20
Actie voor veiligere Van Haelenlaan
Zo’n dertig buurtbewoners hebben gisterenochtend in de Guillaume Van Haelenlaan in Vorst de onveilige verkeerssituatie in hun straat aangekaart. ‘Alle automobilisten rijden hier te snel, omdat de straat dat gewoon toelaat.’
https://www.standaard.be/cnt/dmf20200206_04837904

Het Laatste Nieuws 6/2/20
Eerste ‘Kritische massa’ voor voetgangers vraagt veilige oversteekplaatsen in Vorst
In Vorst hebben een dertigtal mensen donderdagmorgen actie gevoerd voor veiliger oversteekplaatsen op de Guillaume Van Haelenlaan. Zo wilden ze de onveilige inrichting en de hoge snelheid op de laan aanklagen.
https://www.hln.be/in-de-buurt/brussel/eerste-kritische-massa-voor-voetgangers-vraagt-veilige-oversteekplaatsen-in-vorst~abc33915/

La Dernière Heure 6/2/20
Bruxelles Babelle : "Tenir un discours contre la zone 30, c'est tenir un discours pour la mortalité en ville"
Une opinion de la section locale du Gracq Forest-Saint-Gilles, ASBL qui agit pour rendre les déplacements à vélo plus sûrs, plus agréables et plus faciles pour tous à Bruxelles ainsi qu'une opinion de 1190/0, un mouvement citoyen pour plus de sécurité routière à Forest.
https://www.dhnet.be/regions/bruxelles/bruxelles-mobilite/bruxelles-babelle-tenir-un-discours-contre-la-zone-30-c-est-tenir-un-discours-pour-la-mortalite-en-ville-

Het Nieuwsblad 6/2/20
Buurt wil snel maatregelen voor straat ‘waar elke chauffeur te snel rijdt’: “Ouders durven hun kinderen niet met de fiets naar school sturen”
Een dertigtal buurtbewoners hebben donderdagochtend op de Guillaume Van Haelenlaan in Vorst de onveilige verkeerssituatie in hun straat aangekaart. “Alle automobilisten rijden hier te snel omdat deze straat dat ook gewoon toelaat.”

In navolging van de burgerbeweging 1030/0 in Schaarbeek, die ijvert voor nul verkeersdoden, volgen ook andere gemeenten met een actiecomité. De gemeente Vorst is het volgende in dat rijtje. 
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20200206_04837639





Geen opmerkingen:

Een reactie posten