Pagina's

zaterdag 10 juli 2010

kritische massa - actie tegen de uitbreiding van de Ring

Kritische Massa Vrijdag 30 juli - 18u - Naamsepoort

Het collectief PlaceOVelo roept alle Brusselse fietsers samen voor een jolig tochtje actief weggebruiken. Ben je begaan met de opwarming van de aarde? Wil je mensen overtuigen elke dag de fiets te nemen of vind je dat de fiets gewoon meer aandacht verdient als snelste vervoermiddel in de stad? Elke reden is goed. Iedereen welkom!

Elke laatste vrijdag van de maand afspraak om 18u aan de Brusselse Naamsepoort. Elders in België kan je ook terecht in Antwerpen en Luik. Parijs is op dit moment de hemel van de kritische massa's, want tot 4 juli overspoelde de Universele Critical Mass de Franse hoofdstad.

http://placeovelo.collectifs.net/


Actie tegen de uitbreiding van de Ring - vrijdag 27 augustus

Het platform Modal Shift (waar de Fietsersbond lid van is) en PlaceOVelo organiseren onder het motto “Hoe breed kunnen we gaan?” op vrijdag 27 augustus een fietstocht naar het Laarbeekbos in Jette. De tocht leidt niet toevallig naar daar, het Laarbeekbos wordt immers bedreigd door de plannen om de Ring rond Brussel van extra rijstroken te voorzien.

Vanuit Brussel vertrekt de ‘kritische massa’ om 18u aan de Naamsepoort.
De Brusselse fietsers hopen in Wemmel om 19u30, op de brug over de Ring (Limburg Stirumlaan) Vlaamse fietsers te ontmoeten met wie ze samen verder kunnen rijden naar het Laarbeekbos. Het zou leuk zijn mochten er ook Fietsersbondleden aanwezig zijn!

Samengevat:
Vanuit Brussel, 18u afspraak aan de Naamsepoort
Vanuit Vlaanderen, 19u30 afspraak in Wemmel op de Limburg Stirumlaan

Meer lezen over het ‘boemerangeffect van extra weginfrastructuur’?
Kijk op: http://www.modalshift.be/spip.php?article71

Zin in meer zomers avontuur?
Neem dan je tent, en blijf op 27 augustus een nachtje kamperen aan het Laarbeekbos, op gelegenheidscamping ‘Camping Cosmos’, tussen de Ring en het Laarbeekbos.

Graag meer info over de actie? Wil je graag deelnemen?
Mailtje naar brussel@fietsersbond.be of info@modalshift.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten