Pagina's

donderdag 23 maart 2017

Bewoners interpelleren de gemeenteraad van Vorst op dinsdag 28 maart 2017

PERSBERICHT
Meer dan 1200 handtekeningen voor het behoud 
van de doorgang Orban-Luttre in Vorst


Zeer veel mensen engageren zich voor het behoud van de doorgang Orban-Luttre.  Er staat ook veel op het spel : de doorgang is een cruciale schakel voor zachte weggebruikers om het nieuwe Divercity-complex te ontsluiten en de aanliggende wijken met elkaar te verbinden.  Ook de regionale langeafstandsfietsroutes hebben baat bij een herinrichting van de doorgang.  En toch dreigt de doorgang onherstelbaar verloren te gaan, indien de huidige bouwplannen niet aangepast worden.
Tijdens de eerstkomende gemeenteraad zullen Fietsersbond Brussel-Zuid en QuartierWielsWijk de gemeenteraadsleden van Vorst nogmaals vragen alles te ondernemen om én de doorgang te behouden én een betere locatie voor GBS De Puzzel te voorzien.



Deze twee verenigingen uit Vorst zullen de verkozenen naar hun visie vragen op de mobiliteit in dit gebied dat in volle verandering is en onder grote verkeersdruk staat.

De beschikbare ruimte op de Van Volxemlaan en op de Luttrebruglaan is heel beperkt en biedt onvoldoende plaats aan fietsers en voetgangers.  Hetzelfde geldt voor de kruispunten Wielemans en Luttrebrug-Gerij, beide zijn gevaarlijk en onbeveiligd.

Een degelijk en aantrekkelijk netwerk voor fietsers en voetgangers is vandaag absoluut noodzakelijk, temeer daar nog andere immobiliënprojecten in de steigers staan die de mobiliteitsdruk op de wijk zullen doen toenemen.  Zo zijn er de projecten van JCX Immo op de Moeras-Wielssite en de reconversie naar woningen op de Diamant-Boartsite.






QuartierWielsWijk en Fietsersbond Brussel-Zuid benadrukken de noodzaak om een  evenwichtig project te realiseren ten voordele van de zachte weggebruikers en vragen  daarom :
- de huidige bouwplannen te herzien zodat de doorgang behouden kan blijven ;
- de toegankelijkheid en bereikbaarheid van de Divercity-site terug te bestuderen ;
- de alternatieve wegen die reeds bestudeerd worden, te herbekijken ;
- de tijdsplanning van de werken te herzien ;
- de mogelijkheid te onderzoeken om voor zachte weggebruikers een eigen infrastructuur te voorzien, weg van het drukke verkeer en van het fijnstof.

Tijdens de interpellatie zal aan de gemeenteraad de petitie met 1200 handtekeningen overhandigd worden. Deze petitie wordt mee gesteund door GRACQ, Fietsersbond, Sentier.be en Trage Wegen


Datum en plaats van de interpellatie :

dinsdag 28 maart om 19u30 in het gemeentehuis van Vorst, Pastoorstraat 2, 1190 Vorst

Aanvraag voor interpellatie aan het college van de Burgemeester en schepen is te lezen op :   http://www.quartierwielswijk.be/wp/fr/

Petitie 'red de doorgang Orban-Luttre' is te vinden op :  www.change.org/

zie ook :  http://fietsersbondbrusselzuid.blogspot.be/


Voor meer info :
Geneviève Kinet, quartierwielswijk@gmail.com, 0476 96 19 30
Ruth Flikschuh fietsersbondbrusselzuid@gmail.com 0497 93 47 16

Geen opmerkingen:

Een reactie posten